Hoogtepunten uit het verleden

2017 we COULD be heroes

Waar mensen zijn, zijn helden. Want we kunnen niet zonder helden: personen van wie we willen geloven dat ze onze rampspoed kunnen bedwingen. Die met bovenmenselijke kracht of onwrikbare moraal zegevieren waar wij falen. Bestaan deze helden echt of maken wij ze? Kunnen we zelf ook helden zijn?

Hoor hoe de.fundo in grandioze gebaren en breekbare aanbidding de moed bezingt van helden uit alle eeuwen, van St. Antonius van Padua tot Superman en Martin Luther King.

Hoor een Nederlandse première: Sjostakovitsj’ muzikale monument voor mannenkoor over de held die inmiddels genadeloos van zijn voetstuk is gevallen: Vladimir Iljitsj Lenin. Is muziek besmet zodra de held een schurk blijkt?

Hoor de wereldpremière van Georgi Sztojanovs ‘Heroes, an epic collection for male choir’. Over de antiheld Sisyphos die we misschien toch als gelukkig moeten beschouwen.

 

2016: de.fundo Abenddämmerung II (zwo) / als sterren aan de hemel staan

Maandag 27 juni 2016 – De mannen van #1elitemalechoir de.fundo kijken terug op twee belachelijk succesvolle concerten in het programma Abenddämmerung II (zwo) / als sterren aan de hemel staan … De reacties zijn lyrisch.  Of ze kloppen? Luister zelf!

2015: de.fundo terug naar de toekomst

In een reis door de tijd zong de.fundo terug naar de toekomst en vooruit in het verleden.

2014: de.fundo am See

cropped-foto-4-CROPPED-RESIZED1.jpg

de.fundo schuwt geen klip. In 2014 bleek dit tijdens twee uitverkochte concerten de.fundo am see: het Gesang der Geister über den Wassern van Schubert stootte direct door in het gemoed. De incantatio maris aestuosi van Tormis was de zee zelf, waarboven de wanhoopskreet klonk van de zeelieden die gauw zouden kelderen. Dat mannen lief en gevoelig zijn, bleek onder andere uit Weep o mine eyes van Bennet en uit Wasserfahrt van Mendelssohn.

2013: de.fundo puts the fun in your funeral

cropped-defundo-701.jpg
In 2013 vertolkte de.fundo net zo overtuigend het Berliner Requiem van Kurt Weil, het De Profundis van Pärt als het closeharmonystuk over dat ene speciale lichaamsdeel dat dameskoortjes slechts smachtend kunnen bezingen.

Er is meer

Andere hoogtepunten in de concertgeschiedenis van de.fundo waren optredens in de Utrechtse Pieterskerk, de Vondelbunker, de Amstelkerk en Brug9 in Amsterdam.

#1elitemalechoir